Logicomix Apostolos Doxiadis, Hristos H. Papadimitriu

Description

Logicomix  by  Apostolos Doxiadis, Hristos H. Papadimitriu

Logicomix by Apostolos Doxiadis, Hristos H. Papadimitriu
October 1st 2012 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 345 pages | ISBN: | 9.40 Mb

New York Times En Çok Satan Çizgi Roman!Treviso Çizgi Roman Festivali “En İyi Yabancı Çizgi Roman Ödülü”New Atlantic Bağımsız Kitap Satıcıları ÖdülüBertrand Russell Derneği Kitap ÖdülüHollanda Kitap Satıcıları ÖdülüTIME dergisi roman-dışıMoreNew York Times En Çok Satan Çizgi Roman!Treviso Çizgi Roman Festivali “En İyi Yabancı Çizgi Roman Ödülü”New Atlantic Bağımsız Kitap Satıcıları ÖdülüBertrand Russell Derneği Kitap ÖdülüHollanda Kitap Satıcıları ÖdülüTIME dergisi roman-dışı kategorisinde “En iyi ilk 10 kitaptan biri”ABD, İngiltere, Kanada, Yunanistan, Hollanda, İtalya, Fransa, Almanya, Brezilya, Finlandiya, İran, Çin, Danimarka, Hırvatistan, İsrail, Japonya, Kore, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, İspanya ve Tayvan’da yayımlandı!“Logicomix hayatım boyunca okuduğum en iyi, en olağanüstü çizgi roman”Bryan Appleyard, Sunday Times“Harika bir çizgi roman!

Bütün okuduğum kitaplar arasında popüler sanat ile ciddi tarihi en iyi biçimde birleştiren kitap.”Calvin Reid, Publishers Weekly“Logicomix, efsaneler, matematik, tiyatro ve 20. yüzyılın felsefe devlerinden oluşan öyküsüyle büyüleyici.”Posy SimmondsAnlamsız korkular, aile sırları, aşk, nefret, barış, savaş… 20. yüzyılın en büyük felsefeci ve matematikçilerinden biri olan Prof. Bertrand Russel her insan gibi bu konular üzerinde düşünürken bizi çocukluğundan başlayan serüvenlerle dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Eski bir İngiliz konağında başlayan yolculuğumuz bir yandan bize Russel’ı tanıtırken, bu yolculukta Mantık biliminin efsanevi düşünürlerinden Frege, Hilbert, Gödel, Wittgenstein gibi bazıları ona eşlik ediyor. Mantık insanlığın ebedi sorunlarına çare olabilir mi?

Çocuklara nasıl bir eğitim vermeliyiz? Evlilik, âşık olmak nedir? Bizi doğrudan ilgilendirmeyen bir savaşa katılmalı mıyız? Prof. Bertrand Russel Logicomix’te bu soruları Mantık bilimini kullanarak yanıtlamaya çalışıyor…

Enter the sum

Related Archive Books