Pani na Hruszowej. Dwadzieścia pięć lat wspomnień o Marii Rodziewiczównie Jadwiga Skirmunttówna

ISBN: 9788377791127

Published: 2012

Hardcover

238 pages

Description

Pani na Hruszowej. Dwadzieścia pięć lat wspomnień o Marii Rodziewiczównie  by  Jadwiga Skirmunttówna

Pani na Hruszowej. Dwadzieścia pięć lat wspomnień o Marii Rodziewiczównie by Jadwiga Skirmunttówna
2012 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 238 pages | ISBN: 9788377791127 | 9.66 Mb

Jadwiga Skirmunttówna była najbliższą przyjaciółką Marii Rodziewiczówny. Mieszkały razem 25 lat. Towarzyszyła pisarce podczas wojen i pokoju, zarówno w Warszawie, jak i w Hruszowej. Była z nią aż do chwili śmierci.Wspomnienia spisała w książce „PaniMoreJadwiga Skirmunttówna była najbliższą przyjaciółką Marii Rodziewiczówny. Mieszkały razem 25 lat. Towarzyszyła pisarce podczas wojen i pokoju, zarówno w Warszawie, jak i w Hruszowej. Była z nią aż do chwili śmierci.Wspomnienia spisała w książce „Pani na Hruszowej” – zapisie przepięknej przyjaźni, czy nawet miłości dwóch niezwykłych kobiet, ale też zapisie wyjątkowych czasów w wyjątkowych miejscach, które tak bardzo obie ukochały – Warszawie i Kresach.

Enter the sum

Related Archive Books

Related Books

Comments